Kundreferenser

Kirurgikliniken - NÄL

Vi har fått förmånen att få prova Birgittas spoldosa. Vi tycker att den är till stor hjälp för patienterna, som slipper att sätta på och stänga av vattnet under dusch. Dom kan sitta ner på pallen och tvåla in sig, utan att vattnet kallnar eller blir för varmt, då det rinner hela tiden. Duschmunstycket är också lättåtkomligt, då spoldosan sitter i lagom höjd.

Den underlättar också för oss personal när vi hjälper patienterna i duschen, av samma orsak. Vi är ålagda att spola igenom vattensystemet i duscharna varje dygn. Detta gör vi pga. eventuellt stillastående vatten, som det kan finnas legionella i.

Spoldosan gör att vi slipper vattenångan i hela duschrummet, då vattnet rinner direkt ner i avloppet. Vi rekommenderar spoldosan till alla vårdinrättningar, men även för hemmabruk.

USK:orna på kirurgen

 

 

En tredje arm

Som mamma till tre barn har jag ofta önskat att jag varit född med tre armar. En som håller barnet och de två andra fria att greja med. För 18 år sedan föddes mitt tredje barn. Det visade sig att han hade Down’s syndrom och autism. När han var liten var han en slingerbult, vilket betyder vatten och tvål överallt när han skulle bada eller duscha. Han är lugnare nu men behöver fortfarande hjälp med sin hygien, duschning, hårtvätt osv.

Sedan några månader har jag en Spoldosa uppsatt på badkarsväggen. Så skönt! Inga vattenfontäner från ett slingrande duschandtag i badkaret och inga ryggbrytande ställningar när man ska ha tag på det. I stället det är placerat i lagom höjd i sin dosa. Inga obehagliga överraskningar för varmt eller för kallt vatten. Det är lätt att ställa in rätt temperatur genom att känna på strålen med foten.

Spoldosan har blivit min tredje arm!

Ingrid

 

 

Löser problem och minskar risk

Som ergonom och sjukgymnast vet jag att det är viktigt att vi använder våra kroppar på ett sådant sätt att vi inte utsätter dem för onödiga belastningar. Många eller långvariga ogynnsamma kroppsställningar ökar risken att vi skadar oss i det dagliga livet, hemma och på arbetet. Som t ex vårdpersonal skall man räcka till för många patienter och det är viktigt att utföra arbetet så ergonomiskt som möjligt. Som patient är man kanske begränsad i sina kroppsliga funktioner och då kan det bli svårt att göra det man normalt klarar. En kritisk situation är i duschen – ett ofta trångt utrymme, blött, halt och riskfyllt – för både brukare och hjälpare. Med Spoldosan hamnar duschhandtaget i bra höjd för båda parter, både när man ska ta det och göra sig av med det. Vattenstrålarna är där de ska vara och temperaturen kan enkelt kontrolleras med en fot.

Med Spoldosan löser man flera problem och minskar riskerna, samtidigt.

Ingrid Loved Leg sjukgymnast

 

 

Kommentarer från studien

"Man behöver inte sträcka sig över patienten och hänga upp slangen. Det kan ju ibland bli väldigt krångligt."

"Någonstans att hänga duschen vid intvålningen."

"Behöver inte stänga av och på vattnet."

"Det går fortare, man spar tid."

"Den ger ökad säkerhet i duschen."

"Slipper mycket vattenstänk."

"Man blir mindre blöt själv."

"En väldigt bra produkt som underlättar arbetet."

Vårdpersonalen

 

 

Kommentarer från studien

"Tycker att det är en toppengrej i duschen när man är rullstolsbunden och inte kan hänga upp duschhandtaget."

"Skönt att det händer något nytt som underlättar för oss som vill kunna klara oss själva så länge som möjligt."

"Vill snarast skaffa mig en för hemmabruk."

Vårdtagarna

 

 

Är Spoldosan lätt att förstå och använda?

  • 100% av de tillfrågade i vår studie säger att Spoldosan är lätt att förstå och använda.

Minskar Spoldosan vattenstänk?

  • 92% av de tillfrågade i vår studie säger att Spoldosan minskar vattenstänk på golv och väggar.

Minskar Spoldosan vattenånga?

  • 86% av de tillfrågade i vår studie säger att Spoldosan minskade eller minskade väsentligt mängden vattenånga i duschutrymmet.

Vill du veta mer?

Läs vad våra kunder säger om installation och använding av Spoldosan eller ta del av vår vetenskapliga studie.